Marynowane chili z ogórkiem i majonezem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1490
Marynowane chili z ogórkiem i majonezem
fot. Andrea_Nguyen / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g majonezu
  • 2 czerwone papryczki chili
  • 1,5 łyżki octu ryżowego
  • 1 ogórek zielony
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • 0,5 łyżeczki soli
  • kilka kropel Maggi
  • natka zielonej kolendry

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Papryczkę chili pozbawić nasion, pokroić w drobną kostkę, przełożyć do miski i zalać octem ryżowym. Składniki w misce marynować przez 15 minut, potem przecedzić na sicie. Ogórka obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę, przełożyć do naczynia i dodać do niego osączoną wcześniej papryczkę. Natkę kolendry posiekać drobno i dodać do składników w misce. Całość zasypać cukrem, szczyptą soli, wymieszać i zalać majonezem. Gotową potrawę skropić Maggi, oliwą z oliwek i podawać do kanapek z wędliną.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów