Rzepa marynowana

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 200 g białej rzepy
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka wody
  • 0,5 szklanki sake
  • 0,5 szklanki octu 10%

Opis przygotowania

Rzepę umyć, osączyć z wody, obrać ze skóry, pokroić ostrym nożem w cienkie plastry i przełożyć je do miski. Następnie wodę przelać do rondla, wsypać do niej cukier, sól, wlać ocet, sake i zagotować. Po zagotowaniu przestudzić i zalać pokrojoną tym rzepę w misce. Całość zawinąć w folię spożywczą i wstawić na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie wyciągnąć, odwinąć z folii i odcedzić z zalewy.

0 komentarzy

Podobne przepisy