Tymbaliki z kurczaka

magdam

Autor:

Przepisów: 90

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

>6 os.

Składniki

  • kurczak (ok. 1,5 kg)
  • włoszczyzna
  • cebula
  • pęczek natki
  • liść laurowy
  • 5 ziaren pieprzu
  • opakowanie żelatyny instant
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Kurczaka opłukaj i podziel na części. Włoszczyznę oczyść, a następnie umyj. Cebulę obierz, przypiecz na gazie. Kurczaka włóż do garnka, dodaj włoszczyznę, cebulę, liść laurowy, ziarna pieprzu i sól do smaku. Zalej dwoma litrami wody i gotuj na małym ogniu przez około 40 minut.
Kurczaka i warzywa wyjmij z garnka. Wywar przecedź, połącz z żelatyną. Mięso kurczaka oddziel od kości, podziel na niewielkie kawałki. Marchewkę wyjmij z wywaru i pokrój w kostkę. Natkę opłucz i posiekaj.
Mięso, marchewkę i natkę ułóż ładnie w małych miseczkach, zalej wywarem z żelatyną. Ostudź i wstaw do lodówki na co najmniej 3 godziny.

0 komentarzy

Podobne przepisy