Kawa frappe

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

1 os.
  • Kawa frappe

    Dodane przez: arek

    kochtopf / CC-BY 2.0

Składniki

  • 100 ml zimnego mleka 1,5%
  • 100 ml śmietany kremówki
  • 75 ml zimnej wody
  • 2 ziarna czarnej kawy do dekoracji
  • 2 kostki lodu
  • 1 łyżeczka brązowego cukru
  • 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej espresso lub mokka

Opis przygotowania

Mleko wraz z wodą przelać do rondla, wsypać do tego kawę rozpuszczalną i brązowy cukier, po czym wszystko miksować mikserem, aż do utworzenia się piany. Wtedy wszystko przelać do szklanki z kostkami lodu. Śmietanę kremówkę ubić mikserem na sztywna pianę, dodać ją do całości i udekorować ziarnami czarnej kawy.

0 komentarzy

Podobne przepisy