Kawa frappe

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 1057
Kawa frappe
fot. kochtopf / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 100 ml zimnego mleka 1,5%
  • 100 ml śmietany kremówki
  • 75 ml zimnej wody
  • 2 ziarna czarnej kawy do dekoracji
  • 2 kostki lodu
  • 1 łyżeczka brązowego cukru
  • 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej espresso lub mokka

Opis przygotowania:

Mleko wraz z wodą przelać do rondla, wsypać do tego kawę rozpuszczalną i brązowy cukier, po czym wszystko miksować mikserem, aż do utworzenia się piany. Wtedy wszystko przelać do szklanki z kostkami lodu. Śmietanę kremówkę ubić mikserem na sztywna pianę, dodać ją do całości i udekorować ziarnami czarnej kawy.

0 komenatrzy

Podobne przepisy