Sałatka warzywana z awokado, serem i plackami tortilli

wd2005

Autor:

Przepisów: 3637

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Sałatka warzywana z awokado, serem i plackami tortilli

    Dodane przez: wd2005

    Nikchick / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 250 g sera Brie
  • 200 g czerwonej fasoli w zalewie
  • 200 g kukurydzy
  • 200 g zielonego groszku w zalewie
  • 2 dojrzałe awokado
  • 2 placki tortilli
  • 2 łyżki słodko-kwaśnego sosu chili
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 zielona papryka
  • 1 czerwona cebula
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Placki tortilli pokroić na kawałki. Wszystkie rodzaje papryk pozbawić nasion, pokroić w drobną kostkę i przełożyć do miski. Ser Brie pokroić na kawałki, po czym jego część rozdrobnić na małe kawałeczki. Fasolę, kukurydzę oraz groszek zielony osączyć z zalewy. Kukurydzę z fasolą dodać do składników w misce. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w kostkę i dodać do warzyw w mice. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, miąższ pokroić na małe kawałki, przełożyć do miksera wraz z osączonym z zalewy zielonym groszkiem i razem zmiksować na jednolitą masę. Zmiksowane składniki doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, wymieszać i dodać do całości. Na koniec dodać do tego krojony i pokruszony ser Brie, polać go sosem chili i włożyć do tego pokrojone placki tortilli.

0 komentarzy

Podobne przepisy