Kasza manna z warzywami i nektarynami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1892
Kasza manna z warzywami i nektarynami
fot. Nikchick / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 3 łyżki kaszy manny
  • 2 nektaryny
  • 2 łyżki syropu malinowego
  • 2 łyżki oleju
  • 1 brokuł chiński
  • 1 cebula
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa i nektaryny umyć i osaczyć z wody. Nektaryny przekroić, usunąć z nich pestki, a miąższ pokroić w cienkie plastry. Cebulę pokroić na kawałki. Brokuł chiński przełożyć do rondla, zalać go litrem lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Następnie kaszę mannę przesypać do rondla, zalać dwoma szklankami wody, wsypać 0,5 łyżeczki soli, wymieszać i gotować na średnim ogniu przez 5 minut. Ugotowaną kasze przelać na talerz. Następnie rozgrzać olej na patelni i i smażyć na nim pokrojone nektaryny przez 1,5 minuty na średnim ogniu, po czym dodać do tego pokrojoną cebulę i ugotowany wcześniej brokuł. Składniki wymieszać i smażyć pod przykryciem przez kolejne 1,5 minuty. Po tym czasie całość ściągnąć z ognia i dodać do kaszy na talerzu. Wszystko polać syropem malinowym

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów