Pitaja z morelami, lodem i imbirem

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 100 g lodów waniliowych
  • 100 g lodów truskawkowych
  • 15 g suszonych moreli
  • 6 owoców czerwonej pitaji (smoczego owocu)
  • 4 cm świeżego imbiru
  • 1 szklanka wrzącej wody
  • 1 łyżka tartej skórki pomarańczowej

Opis przygotowania

Morele suszone sparzyć wrzącą wodą, osączyć z jej nadmiaru i wyłożyć na talerz. Pitaje umyć osączyć z wody, przekroić na połówki, wydrążyć z nich miąższ i dodać go do sparzonych moreli na talerzu. Imbir obrać ze skóry, pokroić go w cienkie plastry, zrumienić na rozgrzanej patelni bez tłuszczu na średnim ogniu, po czym ściągnąć z ognia i przestudzić. Następnie do składników na talerzu nałożyć lody, dodać zrumieniony wcześniej imbir i wszystko posypać tartą skórką pomarańczową.

0 komentarzy

Podobne przepisy