Suflet z kuskusem i rodzynkami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1517
Suflet z kuskusem i rodzynkami
fot. miriam_kato / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 1 szklanka kaszy kuskus
  • 1 szklanka rodzynek
  • 1 szklanka wrzącej wody
  • sól
  • pieprz
  • Suflet:
  • 100 g tartego sera mozzarella
  • 4 jajka
  • 2 łyżki mleka
  • 1 ząbek czosnku

Opis przygotowania:

Rodzynki sparzyć wrzącą wodą i osączyć z jej nadmiaru. Kaszę kuskus przesypać do rondla, zalać ją dwoma szklankami lekko osolonej wody, ugotować na sypko, odparować, wymieszać ze sparzonymi wcześniej rodzynkami i przełożyć do odpowiednich naczyń do zapiekania.

Przygotować suflet: jajka wbić do rondla, wlać do nich mleko, wsypać szczyptę soli oraz pieprzu i dokładnie roztrzepać trzepaczką. Do roztrzepanych składników wsypać tarty ser mozzarella, wymieszać i przelać na kuskus z rodzynkami. Wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do 185°C i piec na zloty kolor.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów