Jajka nadziewane maklerlą, serem i kawiorem

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.
  • Jajka nadziewane maklerlą, serem i kawiorem

    Dodane przez: iwona

    citymama / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 200 g czerwonego kawioru
  • 200 g czarnego kawioru
  • 200 g wędzonej makreli
  • 100 g białego sera twarogowego
  • 12 jaj
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • natka selera

Opis przygotowania

Natkę selera umyć i osączyć z wody. Jajka przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować na twardo. Ugotowane odcedzić, obrać ze skorupek, przekroić na połówki i wyłożyć na talerz. Makrelę wędzoną pozbawić skóry, ości i razem z serem twarogowym przepuścić przez maszynkę do mięsa. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i dodać do przepuszczonej ryby z serem. Następnie składniki doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, wlać do tego oliwę z oliwek, wymieszać, przełożyć do szprycy i wycisnąć na przekrojone jajka. Na to wyłożyć czerwony i czarny kawior i udekorować natką selera.

0 komentarzy

Podobne przepisy