Galaretki w mleku kokosowym

wd2005

Autor:

Przepisów: 3518

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 600 ml mleka kokosowego
  • 4 galaretki agrestowe (75 g)
  • 4 szklanki wody
  • 2 łyżki wiórek kokosowych
  • 2 łyżki cukru
  • 0,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego

Opis przygotowania

Cztery szklanki wody przelać do rondla, zagotować i rozpuścić w niej galaretkę agrestową. Następnie całość przelać do formy do pieczenia ciast i wstawić do lodówki, aby galaretka zakrzepła. W tym czasie mleko kokosowe przelać do kolejnego rondla, wsypać do tego cukier i wlać ekstrakt waniliowy. Składniki ogrzewać na średnim ogniu do rozpuszczenia się cukru, następnie przelać do miski, wymieszać z wiórkami kokosowymi i przestudzić. Wyciągnąć zastygniętą galaretkę z lodówki, pokroić ją w kostkę i dodać do składników w misce.

0 komentarzy

Podobne przepisy