Jajka w cieście

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1423
Jajka w cieście
fot. sjsharktank / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 300 g mrożonego ciasta francuskiego
  • 15 g drobno tartego parmezanu
  • 8 jaj
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka mielonej papryki chili
  • 1 łyżeczka przyprawy garam masala
  • 1 łyżeczka mielonej kolendry
  • 1 łyżeczka soli

Opis przygotowania:

Jajka przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować na twardo. Po ugotowaniu odcedzić i obrać ze skorupek. Ciasto francuskie rozmrozić, przełożyć na stolnicę i wysmarować je z jednej strony olejem. Wszystkie przyprawy wymieszać ze sobą w misce, po czym posypać wysmarowane olejem ciasto. Na to nałożyć ugotowane wcześniej jajka i pozawijać je każde z osobna. Wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220°C i piec na rumiany kolor. Upieczone wyciągnąć z piekarnika, przełożyć na talerz i póki ciasto jest jeszcze ciepłe - posypać je tartym parmezanem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów