Jajka w cieście

wd2005

Autor:

Przepisów: 3594

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 300 g mrożonego ciasta francuskiego
  • 15 g drobno tartego parmezanu
  • 8 jaj
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka mielonej papryki chili
  • 1 łyżeczka przyprawy garam masala
  • 1 łyżeczka mielonej kolendry
  • 1 łyżeczka soli

Opis przygotowania

Jajka przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować na twardo. Po ugotowaniu odcedzić i obrać ze skorupek. Ciasto francuskie rozmrozić, przełożyć na stolnicę i wysmarować je z jednej strony olejem. Wszystkie przyprawy wymieszać ze sobą w misce, po czym posypać wysmarowane olejem ciasto. Na to nałożyć ugotowane wcześniej jajka i pozawijać je każde z osobna. Wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220°C i piec na rumiany kolor. Upieczone wyciągnąć z piekarnika, przełożyć na talerz i póki ciasto jest jeszcze ciepłe - posypać je tartym parmezanem.

0 komentarzy

Podobne przepisy