Panga zapiekana w cieście

magdam

Autor:

Przepisów: 90

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 1 kg filetów (bez skóry) z pangi
  • 2 cebule pokrojone w piórka
  • 1 słoik papryki konserwowej (paski)
  • 1 słoik ogórków konserwowych pokrojonych w paski
  • Ciasto:
  • 1 szklanka mąki
  • 1/2 szklanki wody
  • 1 jajko
  • Zalewa:
  • 1 szklanka wody
  • 1/4 szklanki oleju
  • 1 i 1/2 łyżki octu spirytusowego
  • 1 mały koncentrat pomidorowy

Opis przygotowania

Mąkę wymieszaj z jajkiem, dolej wodę. Utrzyj gładkie, dość rzadkie ciasto. Filety umyj i osusz. Kawałki ryby maczaj w cieście. Smaż na złoto na rozgrzanym oleju. Przygotuj zalewę: wszystkie podane składniki połącz i zagotuj. Rybę i warzywa układaj warstwami w salaterce, zalej gorącą zalewą i zostaw do schłodzenia na noc. Udekoruj cytryną, podawaj z pieczywem.

0 komentarzy

Podobne przepisy