Ogórki nadziewane z tuńczykiem i kawiorem

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 250 g wędzonego tuńczyka
  • 200 g czerwonego kawioru
  • 2 ogórki szklarniowe
  • 1 melon
  • 1 cytryna
  • pęczek zielonego koperku
  • drobny szczypiorek
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Ogórki szklarniowe pokroić na kawałki o długości 3 cm, wydrążyć w nich środki i wyłożyć na talerz. Melona przekroić na połówki, po czym wydrążyć z niego miąższ małą łyżeczka. Tuńczyka pokroić w drobna kostkę i włożyć do wydrążonych ogórków na talerzu. Koperek zielony drobno posiekać i dodać do składników. Następnie dodać do tego kawior czerwony i melona. Całość udekorować drobnym szczypiorkiem i pokrojoną cytryną.

0 komentarzy

Podobne przepisy