Frauncuskie gniazdka z chińskim farszem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1969

Składniki:

  • 45 dag mrożonego ciasta francuskiego
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • 25 dag mielonego mięsa mieszanego
  • sól
  • pieprz
  • 30 dag "chińskiej" mrożonki warzywnej (na patelnię)
  • 15 dag sosu słodko-kwaśnego
  • 1 jajko
  • świeża kolendra do dekoracji

Opis przygotowania:

Ciasto rozmroź w temperaturze pokojowej. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, podsmaż na oleju. Wymieszaj z mięsem i całość podsmaż na rumiano. Następnie mięso przypraw solą i pieprzem. Zdejmij z patelni. Warzywną mieszankę usmaż na dużym ogniu (3-5 minut). Dodaj do mięsa, wymieszaj. Całość przypraw sosem słodko-kwaśnym. Rozmrożone ciasto potnij na kwadraty i uformuj "gniazdka". W każdym z nich umieść porcję warzywno-mięsnej masy. Brzegi posmaruj roztrzepanym białkiem. Gniazdka umieść na blaszce. Piecz około 20 minut w temperaturze 200 st. C. Gotową przystawkę udekoruj listkami świeżej kolendry.

Autor: magdam

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów