Enoki z wołowiną z grilla

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.
  • Enoki z wołowiną z grilla

    Dodane przez: iwona

    Loozrboy / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 400 g karkówki wołowej bez kości
  • 100 ml Blue Curacao
  • 30 g grzybów enoki
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka ciemnego sosu sojowego
  • 1 łyżeczka mielonego pieprzu syczuańskiego
  • 0,5 szklanki kruszonego lodu
  • natka jarmużu
  • sól

Opis przygotowania

Mięso oraz grzyby umyć i osączyć z wody. Mięso pokroić na cienkie plastry, rozbić je tłuczkiem, oprószyć pieprzem syczuańskim, szczyptą soli i zawinąć w nie oczyszczone grzyby. Całość przełożyć na tackę aluminiową od grilla, skropić olejem i piec na rozpalonym grillu go miękkości mięsa. Następnie na talerz przesypać kruszony lód, zalać go Blue Curacao i wyłożyć na to upieczone mięso z grzybami. Wszystko skropić sosem sojowym, posypać sezamem i udekorować natką jarmużu .

0 komentarzy

Podobne przepisy