Naleśniki z serem i szynką

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Naleśniki z serem i szynką

    Dodane przez: arek

    xmatt / CC-BY 2.0

Składniki

  • 20 g sera Gouda
  • 1 marchew
  • 1 zielone jabłko
  • 1 łyżka oleju
  • Ciasto:
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 0,5 łyżeczki soli
  • Nadzienie:
  • 200 g twarogu kanapkowego
  • 30 g wędzonej szynki w plastrach

Opis przygotowania

Marchew oraz jabłko umyć i osączyć z wody. Jabłko pozbawić gniazda nasiennego, a miąższ pokroić w cienkie plastry. Marchew obrać ze skóry i pokroić w ozdobne krążki.
Przygotować ciasto: mąkę z solą przesypać do miski, wymieszać, wlać mleko i dokładnie roztrzepać trzepaczką. Następnie przelać chochelką na rozgrzany olej na patelni i smażyć z obu stron na rumiany kolor.
Usmażone naleśniki ściągnąć z ognia i przełożyć na stolnicę. Nałożyć na nie plastry szynki wędzonej i wszystko wysmarować twarogiem kanapkowym. Całość zawinąć w rulony, pokroić na kawałki i wyłożyć na talerz. Dodać ser Gouda, pokrojone jabłko oraz marchew.

0 komentarzy

Podobne przepisy