Kuskus z kalafiorem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3580

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Kuskus z kalafiorem

    Dodane przez: wd2005

    xmatt / CC-BY 2.0

Składniki

  • 1 szklanka kuskusu
  • 1 kalafior
  • 15 g żelek do dekoracji
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 czerwona cykoria
  • natka zielonej pietruszki
  • garstka rukoli
  • sól

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Kalafiora pokroić na różyczki, przełożyć do rondla, zalać go lekko osoloną wodą, ugotować do miękkości, posiekać drobno i przełożyć do miski. Kuskus zalać 2 szklankami wody, ugotować na sypko, odparować, wymieszać z pokrojonym kalafiorem, przełożyć na talerz i polać sosem sojowym. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać bułkę tartą, wymieszać i smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Po tym czasie ściągnąć z ognia i dodać do potrawy na talerzu. Wszystko udekorować natką zielonej pietruszki, cykorią, rukolą i żelkami.

0 komentarzy

Podobne przepisy