Jajka w miodzie

wd2005

Autor:

Przepisów: 3598

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Jajka w miodzie

    Dodane przez: wd2005

    xmatt / CC-BY 2.0

Składniki

  • 300 ml płynnego miodu lipowego
  • 2 jajka
  • 2 listki świeżej bazylii
  • 0,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • sól

Opis przygotowania

Miód przelać do rondla, wlać do niego ekstrakt waniliowy, dokładnie wymieszać i ogrzewać na małym ogniu do temperatury 30 stopni, po czym ściągnąć z ognia i przelać do miski. Jajka wbić do rondla z gotującym się 1 l wody, oprószyć szczyptą soli i gotować do czasu ścięcia się samego białka. Wówczas ściągnąć z ognia, osączyć z wody i dodać do miodu w misce. Wszystko udekorować świeżą bazylią.

0 komentarzy

Podobne przepisy