Sałatka warzywna z tofu

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 200 g czerwonej fasoli w zalewie
  • 25 g tofu
  • 3 łyżki oleju
  • 2 pomidory
  • 1 kalafior
  • 1 mała, zielona cukinia
  • 1 łyżka sezamu
  • 1 łyżka ciemnego sosu sojowego
  • pęczek świeżego szpinaku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Szpinak wyłożyć na talerz. Kalafiora pokroić w różyczki, przełożyć do rondla, zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Cukinię pokroić w cienkie plastry, oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu i smażyć na rozgrzanym oleju na patelni przez minutę. Potem dodać do tego ugotowanego kalafiora, osączoną z zalewy czerwoną fasolę, pokrojone w kostkę tofu i pokrojone na małe kawałki pomidory. Całość skropić sosem sojowym, wymieszać i smażyć pod przykryciem przez 2,5 minuty. Po tym czasie wszystko ściągnąć z ognia, wyłożyć na szpinak na talerzu i posypać sezamem.

0 komentarzy

Podobne przepisy