Pieczarki zapiekane z sardelą

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 200 g wędzonej sardeli
  • 15 g tartego parmezanu
  • 4 duże pieczarki
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Pieczarki umyć, osączyć z wody, pozbawić trzonków i wyłożyć je wędzoną sardelą. Czosnek z cebulą obrać ze skóry, pokroić drobno i posypać nim składniki. Całość posypać bułka tartą, oprószyć szczyptą, soli, pieprzu, ziołami prowansalskimi, skropić oliwą z oliwek i posypać tartym parmezanem. Następnie włożyć do piekarnika rozgrzanego do 175°C i piec do czasu całkowitego rozpuszczenia się sera.

0 komentarzy

Podobne przepisy