Polędwica wołowa ze szpinakiem i wasabi

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 400 g polędwicy wołowej
  • 200 g mrożonego szpinaku
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżki masła czosnkowego
  • 1 łyżeczka wasabi w proszku
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Polędwicę wołową umyć, osączyć z wody, podzielić na porcje, oprószyć szczyptą soli, pieprzu, tymiankiem i smażyć na średnim ogniu do miękkości na 3 łyżkach rozgrzanego oleju na patelni. Usmażone mięso ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz. Następnie szpinak rozmrozić i przełożyć na rozgrzaną 1 łyżkę oleju na patelni. Do smażonego szpinaku wsypać wasabi w proszku, doprawić do smaku przyprawami, wymieszać i smażyć przez 2 minuty. Po tym czasie przełożyć do mięsa na talerzu i dodać po 1 łyżce masła czosnkowego.

0 komentarzy

Podobne przepisy