Quesadilla z serem i szpinakiem

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Quesadilla z serem i szpinakiem

    Dodane przez: iwona

    anapeps / CC-BY-ND 2.0

Składniki

  • 200 g mrożonego szpinaku
  • 40 g sera mozzarella w całości
  • 10 ziaren czerwonego pieprzu do dekoracji
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 placki tortilli
  • 4 łyżki soku pomidorowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżeczka suszonej kolendry
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Placki tortilli przełożyć na stolnicę i nałożyć na nie pokrojony w cienkie plastry ser mozzarella. Szpinak rozmrozić, przełożyć go na rozgrzane masło na patelni, oprószyć go szczyptą soli, pieprzu, wymieszać i smażyć przez 1,5 minuty. Po tym czasie ściągnąć z ognia i dodać do tortilli z serem. Całość zawinąć w rulony, przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć pod przykryciem na średnim ogniu do czasu całkowitego rozpuszczenia się sera. Wtedy ściągnąć je z ognia, pokroić na kawałki i przełożyć na talerz. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę, wymieszać z oliwą, szczyptą soli oraz suszoną kolendrą i dodać do potrawy na talerzu . Dodać do tego sok pomidorowy i wszystko udekorować czerwonym pieprzem.

0 komentarzy

Podobne przepisy