Serniczki z marakują

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 500 g białego sera twarogowego
  • 200 g małych miseczek waflowych
  • 150 g miąższu z marakui
  • 100 g cukru pudru
  • 30 g rozpuszczonego masła
  • 2 jajka
  • 0,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego

Opis przygotowania

Ser twarogowy przemielić przez maszynkę do mięsa i przełożyć do miski. Następnie wsypać do niego cukier puder, wbić jajka, dodać masło, wlać ekstrakt waniliowy, zmiksować mikserem na jednolitą masę i przełożyć do miseczek waflowych. Następnie wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do 150°C i piec przez 30 minut. Po tym czasie wyciągnąć z piekarnika, przestudzić i przełożyć na to miąższ z marakui.

0 komentarzy

Podobne przepisy