Kalarepki z nadzieniem sojowym

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1152

Składniki:

  • 8 młodych kalarepek
  • 80 g soi
  • 1 łyżka utartego chrzanu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki mleka
  • natka zielonej pietruszki
  • 1 sałata
  • sól i pieprz

Opis przygotowania:

Kalarepki oczyścić, obrać i wydrążyć z nich miąższ. Ugotować jajka na twardo, obrać ze skorupek. Ugotować soję na miękko, po ugotowaniu rozetrzeć ją z żółtkami ugotowanych jajek. Dodając do tego jogurt, mleko i drobno posiekaną natkę pietruszki. Wszystkie składniki doprawić solą i pieprzem, dobrze rozetrzeć i wymieszać. Gotową pastą napełnić kalarepki, a następnie ułożyć je na liściach zielonej sałaty.

0 komenatrzy

Podobne przepisy