Kalarepki z nadzieniem sojowym

wd2005

Autor:

Przepisów: 3596

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 8 młodych kalarepek
  • 80 g soi
  • 1 łyżka utartego chrzanu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki mleka
  • natka zielonej pietruszki
  • 1 sałata
  • sól i pieprz

Opis przygotowania

Kalarepki oczyścić, obrać i wydrążyć z nich miąższ. Ugotować jajka na twardo, obrać ze skorupek. Ugotować soję na miękko, po ugotowaniu rozetrzeć ją z żółtkami ugotowanych jajek. Dodając do tego jogurt, mleko i drobno posiekaną natkę pietruszki. Wszystkie składniki doprawić solą i pieprzem, dobrze rozetrzeć i wymieszać. Gotową pastą napełnić kalarepki, a następnie ułożyć je na liściach zielonej sałaty.

0 komentarzy

Podobne przepisy