Kulki serowe z boczkiem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3477

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 400 g wielkopolskiego sera smażonego
  • 200 ml gęstej kwaśnej śmietany
  • 30 g wędzonego boczku
  • 20 liście salaty
  • 1 szklanka posypki Panko
  • 1 cebula
  • olej go głębokiego smażenia

Opis przygotowania

Sałatę umyć, osaczyć z wody i przełożyć na talerz. Boczek wędzony pokroić w drobną kostkę i przełożyć do miski. Cebule obrać ze skóry, pokroić w drobna kostkę i dodać do pokrojonego boczku. Następnie dodać do tego ser smażony, wsypać posypkę Panko i i uformować ręcznie małe kulki. Wrzucić je do mocno rozgrzanego, głębokiego ojeju na patelni i smażyć na złoty kolor. Usmażone wyciągnąć z oleju i dodać do sałaty na talerzu. Całość podawać z kwaśną śmietaną.

0 komentarzy

Podobne przepisy