Dip z jalapeno

(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1983
Dip z jalapeno
Andreanna Moya Photography / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g śmietankowego serka kanapkowego
  • 200 g majonezu
  • 100 g tartego sera cheddar
  • 2 zielone papryki chili
  • 2 papryki jalapeno
  • 2 łyżki roztopionego masła
  • 0,5 szklanki tartego parmezanu
  • 0,5 szklanki bułki tartej
  • pieprz
  • sól

Opis przygotowania:

Oba rodzaje papryk umyć, osączyć z wody, usunąć z nich nasiona, pokroić drobno, przełożyć do miksera i zmiksować na drobne kawałeczki. Do zmiksowanej papryki wsypać tarty ser cheddar, parmezan, bułkę tartą, po czym dodać serek kanapkowy, roztopione masło i majonez. Całość doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, zmiksować mikserem na jednolitą masę, przełożyć do miski i wstawić na 30 minut do lodówki.

0 komenatrzy

Podobne przepisy