Ostrygi w szampanie

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 100 ml Castellblanch Brut Zero Reserva Cava Metodo Tradicional
  • 4 świeże ostrygi
  • 4 łyżki kruszonego lodu
  • 2 ogórki zielone
  • 2 kiwi
  • 2 łyżki soku cytrynowego
  • biały pieprz
  • natka zielonej pietruszki

Opis przygotowania

Ostrygi opłukać pod bieżącą wodą. Następnie otworzyć nożem muszle z ostrygami i skropić je sokiem cytrynowym (soku z ostryg nie wylewać). Ogórki, natkę zielonej pietruszki oraz kiwi umyć i osączyć z wody. Ogórki oraz kiwi obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do muszli z ostrygami. Całość zalać szampanem, udekorować natką zielonej pietruszki i przełożyć na talerz z kruszonym lodem.

0 komentarzy

Podobne przepisy