Matbucha

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 400 g pomidorów z puszki
  • 2 czerwone papryki
  • 2 zielone papryki Jalapeño
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka mielonej papryki chili
  • 1 łyżeczka suszonej kolendry
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Paprykę czerwoną i zieloną pozbawić nasion i pokroić w kostkę. Czosnek obrać ze skóry i pokroić drobno. Następnie pokrojone obie papryki przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć na średnim ogniu do czasu, aż się lekko przyrumieni. Wtedy wlać do tego olej, dodać pokrojony wcześniej czosnek, wsypać mieloną paprykę chili oraz suszoną kolendrę i smażyć przez 1 minutę. Do smażonych składników wlać pomidory z puszki wraz z zalewą, po czym wszystko doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, wymieszać i dusić pod przykryciem przez 3 minuty na średnim ogniu.

0 komentarzy

Podobne przepisy