Haydari

wd2005

Autor:

Przepisów: 3598

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 400 ml jogurtu naturalnego
  • 300 g białego sera twarogowego
  • 5 ząbków czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 0,5 łyżeczki soli
  • pęczek zielonego koperku
  • natka zielonej pietruszki
  • garść świeżej mięty

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Koperek, miętę oraz natkę zielonej pietruszki posiekać drobno i połączyć ze sobą. Jogurt przelać na drobne sitko i cedzić przez 5 godzin. Po tym czasie przecedzony jogurt przełożyć do miski, dodać do niego biały ser twarogowy i posiekane wcześniej składniki. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i dodać do składników. Całość doprawić do smaku solą, wymieszać, przełożyć na talerz, skropić oliwą z oliwek i wstawić na 1,5 godziny do lodówki.

0 komentarzy