Delicja truskawkowa

Oceń:
(4 głosy)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: ponad 6 os.
  • Odsłony: 5460
Delicja truskawkowa
fot.

Składniki:

  • biszkopt z 6 jaj
  • 0,5 kg mrożonych truskawek
  • 200 ml wody
  • 15 dag cukru
  • 1 galaretka truskawkowa
  • kremówka lub mleko skondensowane

Opis przygotowania:

Truskawki zmiksować, dodać cukier, zagotować, dodać galaretkę trusk. w proszku.
2 budynie śmiet. (bez cukru) rozmieszać z 200 ml wody, dodać do truskawek, mieszając do zgęstnienia. Wyłożyć masę ciepłą na biszkopt. Odstawić do wystygnięcia.
Na truskawki wyłożyć ubitą na sztywno kremówkę.

Autor: weronika59

5 komentarzy

Mmm... zrobiłam, pycha. :)

w sobotę biorę się do dzieła bo tak apetycznie wygląda

Myśle że przepis na to ciasto jest dobry jutro sprawdze

surowe budynie wymieszac z truskawkami i na biszkopt wylozyc?

budynie rozmieszane z wodą i dodane do gotujących się truskawek, wylać przestudzoną masę na biszkopt

Podobne przepisy