Alloco

wd2005

Autor:

Przepisów: 3518

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 250 ml oleju palmowego
  • 4 banany
  • 1 cebula
  • 1 łyżka mielonej papryki chili
  • szczypta soli

Opis przygotowania

Banany umyć, obrać ze skóry, usunąć końcówki, a miąższ pokroić w plastry o grubości 1 cm. Plastry bananów oprószyć mieloną papryką i szczypta soli. Następnie cebulę obrać ze skóry, posiekać drobno i razem z oprószonymi bananami wrzucić do rozgrzanego mocno ojeju palmowego na patelni. Smażyć na rumiany kolor na średnim ogniu. Po usmażeniu ściągnąć z ognia, osączyć z tłuszczu i wyłożyć na talerz.

0 komentarzy