Alloco

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2220
Alloco
fot. goodiesfirst / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 250 ml oleju palmowego
  • 4 banany
  • 1 cebula
  • 1 łyżka mielonej papryki chili
  • szczypta soli

Opis przygotowania:

Banany umyć, obrać ze skóry, usunąć końcówki, a miąższ pokroić w plastry o grubości 1 cm. Plastry bananów oprószyć mieloną papryką i szczypta soli. Następnie cebulę obrać ze skóry, posiekać drobno i razem z oprószonymi bananami wrzucić do rozgrzanego mocno oleju palmowego na patelni. Smażyć na rumiany kolor na średnim ogniu. Po usmażeniu ściągnąć z ognia, osączyć z tłuszczu i wyłożyć na talerz.

Komentarze (0)