Sałatka owocowo-warzywna z orzechami

wd2005

Autor:

Przepisów: 3637

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 30 g truskawek
  • 20 g tłuczonych orzechów laskowych
  • 4 rzodkiewki
  • 2 łyżki płynnego miodu lipowego
  • 2 pomarańcze
  • 2 soku z limonki
  • 1 żółty grejpfrut
  • 1 sałata rzymska
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżka musztardy Dijon
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Warzywa oraz owoce dokładnie umyć i osączyć z wody. Sałatę rzymską pokroić w cienkie plastry i przełożyć do miski. Skropić ją sokiem z limonki, oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu i wsypać cukier. Rzodkiewkę pozbawić ogonków, liści, miąższ pokroić w drobną kostkę, dodać do składników w misce i dokładnie wymieszać. Grejpfruta z pomarańczami obrać ze skóry, pokroić na kawałki i dodać do składników. Następnie miód lipowy wymieszać z musztardą Dijon i polać składniki. Dodać do tego obrane z szypułek truskawki i całość posypać tłuczonymi orzechami laskowymi.

0 komentarzy

Podobne przepisy