Słodkie sushi

(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1895
Słodkie sushi
reynolds.james.e / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 200 g żelków - szerokie paski
  • 400 g żelków - dowolne kształty
  • 200 g cukierków kamyczki
  • 200 g miniaturowych marshmallows
  • 3 łyżki wody
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 1 szklanka płatków ryżowych

Opis przygotowania:

Wodę przelać do rondla, postawić na średnim ogniu i doprowadzić do wrzenia. Następnie do wrzącej wody wlać mleko, wsypać cukier waniliowy i zagotować. Kiedy mleko zacznie się podnosić, wsypać do tego płatki ryżowe, wymieszać drewnianą łyżką i ugotować na sypko. Ugotowane płatki na ciepło wymieszać z marshmallows, przestudzić, obkleić tym część dowolnych żelków, po czym całość obłożyć i dokładnie zlepić szerokimi paskami żelek.Gotowe posypać cukierkami.

0 komenatrzy