Dip pszeniczny z chlebem razowym

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Dip pszeniczny z chlebem razowym

    Dodane przez: bezsens

    jeffreyw / CC-BY 2.0

Składniki

  • 1 bochenek chleba razowego
  • Na dip:
  • 400 ml śmietany kremówki
  • 2 szklanki pszenicy
  • 2 ząbki czosnku
  • pęczek zielonego koperku
  • sól

Opis przygotowania

Pszenicę opłukać pod bieżącą wodą, przełożyć ją do rondla, zalać 1 l lekko osolonej wody i moczyć przez 2 godziny. Po namoczeniu ugotować ją do miękkości w wodzie, w której się moczyła, odcedzić, przestudzić i zmiksować mikserem na drobną masę. Następnie koperek umyć, osączyć z wody, posiekać drobno i dodać do zmiksowanej pszenicy. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i dodać do składników. Całość zalać śmietaną, dokładnie wymieszać i przełożyć na talerz. Podawać z pokrojonym chlebem razowym.

0 komentarzy

Podobne przepisy