Nachos z mięsem, serem i śmietaną

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 300 g mielonego mięsa wołowego
  • 300 g nachos
  • 200 ml śmietany kremówki
  • 15 g tartego sera cheddar
  • 2 łyżeczki sosu ostrego chili
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • 0,5 łyżeczki mielonego tymianku
  • 0,5 łyżeczki suszonego oregano
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Paprykę umyć, osączyć z wody, pozbawić nasion i pokroić w kostkę. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać mięso mielone, oprószyć je szczyptą soli, pieprzu, suszonym oregano i tymiankiem, wymieszać i zrumienić na średnim ogniu. Do zrumienionego mięsa wlać sos chili, ponownie wymieszać i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. Kiedy mięso zmięknie, dodać do tego nachos. Całość posypać tartym serem cheddar i smażyć pod przykryciem do czasu rozpuszczenia się sera. Po rozpuszczeniu sera wszystko ściągnąć z ognia, przełożyć na talerz, polać śmietaną i posypać pokrojoną czerwoną papryką.

0 komentarzy

Podobne przepisy