Warzywa grillowane z winem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3638

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 4 marchewki
  • 4 pietruszki (korzeń)
  • 4 łyżki czerwonego wina półsłodkiego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Natkę zielonej pietruszki posiekać drobno. Marchew oraz korzeń pietruszki obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Pokrojone warzywa korzenne przełożyć na aluminiową tackę od grilla, skropić je oliwą z oliwek, oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu białego i piec na rozpalonym grillu do czasu, aż zaczną się przyrumienią. Przyrumienione składniki ściągnąć z grilla i przełożyć na talerz. Całość posypać obficie pokrojoną wcześniej natką zielonej pietruszki i polać półsłodkim winem czerwonym.

0 komentarzy

Podobne przepisy