Poncz ognisty

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 5-6 os.
  • Odsłony: 2931
Poncz ognisty
fot. Maya83 / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 4 limonki
  • 2 cytryny
  • 1 butelka białego, słodkiego wina wermut
  • 1 szklanka soku pomarańczowego
  • 1 szklanka araku
  • 1 szklanka kruszonego lodu

Opis przygotowania:

Cytryny oraz limonki umyć i osączyć z wody. Cytryny pokroić w cienkie plastry, a limonki na połówki. Wino przelać do rondla, wlać do niego sok pomarańczowy oraz arak, dokładnie wymieszać i podgrzać do temperatury 30 stopni. Następnie przelać do odpowiedniego
naczynia. Dodać do tego pokrojone cytryny, limonki i przestudzić. Do
przestudzonego ponczu wsypać kruszony lód.

0 komenatrzy

Podobne przepisy