Poncz ognisty

wd2005

Autor:

Przepisów: 3640

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

5-6 os.
  • Poncz ognisty

    Dodane przez: wd2005

    Maya83 / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 4 limonki
  • 2 cytryny
  • 1 butelka białego, słodkiego wina wermut
  • 1 szklanka soku pomarańczowego
  • 1 szklanka araku
  • 1 szklanka kruszonego lodu

Opis przygotowania

Cytryny oraz limonki umyć i osączyć z wody. Cytryny pokroić w cienkie plastry, a limonki na połówki. Wino przelać do rondla, wlać do niego sok pomarańczowy oraz arak, dokładnie wymieszać i podgrzać do temperatury 30 stopni. Następnie przelać do odpowiedniego
naczynia. Dodać do tego pokrojone cytryny, limonki i przestudzić. Do
przestudzonego ponczu wsypać kruszony lód.

0 komentarzy

Podobne przepisy