Mendiants

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 400 g gorzkiej czekolady
  • 1 szklanka suszonej żurawiny
  • 1 szklanka rodzynek
  • 1 szklanka pistacji
  • 1 szklanka orzechów laskowych
  • 1 szklanka wrzącej wody

Opis przygotowania

Suszoną żurawinę oraz rodzynki sparzyć wrzącą wodą i osączyć z jej nadmiaru. Czekoladę gorzką połamać na drobne kawałeczki, przełożyć ją do rondla i rozpuścić na płynną masę na małym ogniu. Rozpuszczoną przelać małymi porcjami na tackę wyłożoną papierem do pieczenia i dodać do tego sparzoną wcześniej żurawinę, rodzynki, pistacje i orzechy laskowe. Całość pozostawić do zastygnięcia czekolady.

0 komentarzy