Szaszłyki z krewetek

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1783
Szaszłyki z krewetek
fot. stevendepolo / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 200 g słodkiego sosu chili
  • 8 mrożonych krewetek tygrysich
  • 2 liście zielonej sałaty
  • 2 pomidorki koktajlowe
  • 2 zielone oliwki w zalewie

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Oliwki zielone osączyć z zalewy. Liście sałaty przełożyć na talerz. Krewetki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych, przełożyć do rondla, zalać 1 l lekko osolonej wody, doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu i gotować przez 3,5 minuty. Po tym czasie ściągnąć je z ognia, osączyć z wody, nabić na patyczki szaszłykowe oraz dodać do tego pomidorki koktajlowe i osączone z zalewy zielone oliwki. Całość przełożyć na liście sałaty i polać słodkim sosem chili.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów