Szaszłyki z krewetek

wd2005

Autor:

Przepisów: 3403

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 200 g słodkiego sosu chili
  • 8 mrożonych krewetek tygrysich
  • 2 liście zielonej sałaty
  • 2 pomidorki koktajlowe
  • 2 zielone oliwki w zalewie

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Oliwki zielone osączyć z zalewy. Liście sałaty przełożyć na talerz. Krewetki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych, przełożyć do rondla, zalać 1 l lekko osolonej wody, doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu i gotować przez 3,5 minuty. Po tym czasie ściągnąć je z ognia, osączyć z wody, nabić na patyczki szaszłykowe oraz dodać do tego pomidorki koktajlowe i osączone z zalewy zielone oliwki. Całość przełożyć na liście sałaty i polać słodkim sosem chili.

0 komentarzy

Podobne przepisy