Makaron zapiekany z serem i boczkiem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3403

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 40 g makaronu muszelki
  • 25 g wędzonego boczku
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej
  • 1 szklanka mleka
  • 0,5 szklanki tartego sera cheddar
  • sól

Opis przygotowania

Makaron przełożyć do rondla, zalać go 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Ugotowany przełożyć do odpowiedniego naczynia do zapiekania. Boczek wędzony pokroić drobno i posypać nim makaron. Mleko wymieszać z mąką kukurydzianą oraz tartym serem cheddar i zalać całość. Wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piec na złoty kolor. Upieczony wyciągnąć z piekarnika i podawać w naczyniu, w którym się zapiekało.

0 komentarzy

Podobne przepisy