Makaron zapiekany z serem i boczkiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1049
Makaron zapiekany z serem i boczkiem
fot. www.WorthTheWhisk.com / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 40 g makaronu muszelki
  • 25 g wędzonego boczku
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej
  • 1 szklanka mleka
  • 0,5 szklanki tartego sera cheddar
  • sól

Opis przygotowania:

Makaron przełożyć do rondla, zalać go 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Ugotowany przełożyć do odpowiedniego naczynia do zapiekania. Boczek wędzony pokroić drobno i posypać nim makaron. Mleko wymieszać z mąką kukurydzianą oraz tartym serem cheddar i zalać całość. Wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piec na złoty kolor. Upieczony wyciągnąć z piekarnika i podawać w naczyniu, w którym się zapiekało.

0 komenatrzy

Podobne przepisy