Sałatka ziemniaczana z selerem i papryką

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 4 duże ziemniaki
  • 1 średni seler
  • 1 cebula
  • 1 zielona papryka
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • natka selera
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion, pokroić drobno i przełożyć do miski. Ziemniaki oraz seler przełożyć do osobnych rondli, zalać je wodą tak, aby nie wystawały ponad powierzchnię i ugotować ze skórą do miękkości. Ugotowane warzywa odcedzić, obrać ze skóry, pokroić w dużą kostkę i przełożyć do pokrojonej papryki. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do składników. Dodać do tego pokrojona drobno natkę selera. Całość doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu, zalać oliwą z oliwek, skropić octem balsamicznym, dokładnie wymieszać i przełożyć na talerz.

0 komentarzy

Podobne przepisy