Krówki domowe z orzechami

arek

Autor:

Przepisów: 1925

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 200 ml niesłodkiego mleka zagęszczonego
  • 2 szklanki cukru
  • 350 g chipsów czekoladowych
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 0,5 szklanki tłuczonych orzechów włoskich

Opis przygotowania

Do rondla przesypać cukier, wlać do tego ekstrakt waniliowy, mleko i dodać margarynę. Składniki doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, wymieszać i dodać do tego chipsy czekoladowe. Całość rozpuścić na płynną masę, ściągnąć z ognia i dodać do tego tłuczone orzechy włoskie. Wszystko dokładnie wymieszać, przestudzić i wstawić do lodówki, aby czekolada zakrzepła. Kiedy to nastąpi, wyciągnąć z lodówki, pokroić na kawałki i wyłożyć na talerz.

0 komentarzy

Podobne przepisy