Grzanki z jagodami i serem

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1685
Grzanki z jagodami i serem
fot. jeffreyw / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 200 ml syropu jagodowego
  • 20 g białego sera twarogowego
  • 6 kromek chleba pszennego
  • 1 szklanka jagód
  • olej do głębokiego smażenia
  • szczypta soli

Opis przygotowania:

Jagody umyć, osączyć z wody, przełożyć do miski i zalać syropem jagodowym. Następnie rozgrzać mocno olej na patelni i dodać do tego kromki chleba (chleb powinien pływać w oleju) i piec go na złoty kolor na średnim ogniu. Upieczony ściągnąć z ognia, osaczyć z tłuszczu, przełożyć na talerz i oprószyć go szczyptą soli. Na to wyłożyć jagody z syropem jagodowym, a całość posypać pokruszonym drobno serem twarogowym.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów