Deser owocowo-cytrynowy

wd2005

Autor:

Przepisów: 3584

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 200 ml śmietany kremówki
  • 100 g ciastek biszkoptowych
  • 4 truskawki
  • 2 łyżki tartej skórki cytrynowej
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 szklanka jagód
  • 1 szklanka jeżyn

Opis przygotowania

Owoce umyć i osączyć z wody. Truskawki pokroić w cienkie plastry. Ciastka biszkoptowe pokroić na kawałki. Śmietanę ubić mikserem z cukrem pudrem na puszystą pianę i wymieszać ją z tartą skórką cytrynową. W szklance ułożyć warstwami ubitą śmietanę, pokrojone biszkopty oraz jagody, jeżyny i pokrojone truskawki.

0 komentarzy

Podobne przepisy