Sangria truskawkowo-malinowa

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 836
Sangria truskawkowo-malinowa
fot. Lori L. Stalteri / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 50 ml czerwonego wina Cabernet Sauvignon
  • 50 ml brandy
  • 20 ml syropu malinowego
  • 20 ml soku truskawkowego
  • 4 maliny
  • 4 kostki lodu
  • 2 truskawki

Opis przygotowania:

Truskawki oraz maliny umyć i osączyć z wody. Do shakera wlać wino czerwone, brandy, syrop malinowy i sok truskawkowy, po czym dokładnie wymieszać i przelać do szklanki z lodem. Całość udekorować świeżymi malinami i truskawkami.

0 komenatrzy

Podobne przepisy