Napój jagodowo-bananowy z czekoladą

arek

Autor:

Przepisów: 1926

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 200 ml mleka 0,5 %
  • 2 łyżeczki tartej, gorzkiej czekolady
  • 1 szklanka jagód
  • 1 banan
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 gałązka rumianku do dekoracji

Opis przygotowania

Jagody oraz banana umyć i osączyć z wody. Jagody przesypać do miksera (1 łyżkę jagód pozostawić do dekoracji napoju). Banana obrać ze skóry, odciąć końcówki, a miąższ pokroić na kawałki i dodać do jagód w mikserze. Wsypać do tego tartą czekoladę, cukier puder i całość zalać mlekiem. Wszystko dokładnie zmiksować i przelać do szklanek. Przed podaniem napój udekorować gałązką rumianku i pozostawionymi jagodami.

0 komentarzy

Podobne przepisy