Sałatka z arbuzem, serem, brokułem i szparagami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2280
Sałatka z arbuzem, serem, brokułem i szparagami
fot. Salim Virji / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 200 g miąższu z arbuza
  • 30 g zielonych szparagów
  • 30 g sera feta
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 brokuł
  • garstka rukoli
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Rukolę z pokruszonym drobno serem feta przełożyć na talerz. Brokuła podzielić na różyczki, przełożyć do rondla, zalać go 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Szparagi przełożyć do kolejnego rondla, zalać je 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Odcedzone warzywa połączyć ze sobą, zalać oliwą z oliwek, dokładnie wymieszać i dodać do składników na talerzu wraz z pokrojonym arbuzem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów