Sałatka z arbuzem, serem, brokułem i szparagami

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 200 g miąższu z arbuza
  • 30 g zielonych szparagów
  • 30 g sera feta
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 brokuł
  • garstka rukoli
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Warzywa umyć i osączyć z wody. Rukolę z pokruszonym drobno serem feta przełożyć na talerz. Brokuła podzielić na różyczki, przełożyć do rondla, zalać go 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Szparagi przełożyć do kolejnego rondla, zalać je 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Odcedzone warzywa połączyć ze sobą, zalać oliwą z oliwek, dokładnie wymieszać i dodać do składników na talerzu wraz z pokrojonym arbuzem.

0 komentarzy

Podobne przepisy