Rolady warzywne z serem i sosem chili

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1759
Rolady warzywne z serem i sosem chili
fot. hirotomo / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 150 ml sosu chili
  • 20 g tartego sera mozzarella
  • 4 pomidory
  • 4 liście białej kapusty
  • 2 czerwone papryki
  • 1 l wrzącej wody
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Ogórki oraz pomidory pokroić w ćwiartki. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w plastry. Cebulę obrać ze skóry i pokroić w cienkie plastry. Liście kapusty białej włożyć do wrzącej, lekko osolonej wody i moczyć przez 2 minuty. Potem wyciągnąć i osączyć z wody. Następnie wszystkie pokrojone warzywa nałożyć na sparzone liście kapusty białej, całość posypać tartym serem mozzarella, oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu, podzielić na porcje i razem zawinąć w rulony. Zawinięte rulony spiąć małymi wykałaczkami i przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu. Składniki nakryć pokrywką i smażyć do czasu, aż ser zacznie się roztapiać. Wtedy ściągnąć z ognia, przełożyć na talerz i dodać sos chili.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów