Napój szpinakowy z kiwi i awokado

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 2167
Napój szpinakowy z kiwi i awokado
fot. Stacy Spensley / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 2 szklanki świeżego szpinaku
  • 2 kiwi
  • 1 szklanka niegazowanej wody mineralnej
  • 1 łyżka kruszonego lodu
  • 0,5 awokado
  • 0,5 łyżeczki nasion chia (szałwii hiszpańskiej)

Opis przygotowania:

Szpinak, awokado oraz kiwi umyć i osączyć z wody. Szpinak przełożyć do miksera. Kiwi obrać ze skory, pokroić na kawałki i dodać do szpinaku w mikserze. Awokado obrać ze skory, usunąć pestkę, miąższ pokroić w kostkę i dodać do pozostałych składników. Następnie do całości wlać wodę mineralną, wsypać kruszony lód, zmiksować na jednolitą masę, przelać do szklanki i posypać nasionami chia.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów