Kiełbasa grillowana z ryżem i jajkiem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3637

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 4 pęta kiełbasy śląskiej
  • 4 jajka
  • 2 łyżki pikantnego keczupu
  • 1 szklanka kleistego ryżu
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Szczypiorek umyć, osączyć z wody i posiekać drobno. Ryż opłukać pod bieżącą wodą, zalać go 2 szklankami lekko osolonej wody, ugotować na sypko i odparować. Jajka przełożyć do rondla, zalać je wodą w taki sposób, aby nie wystawały, ugotować na twardo i odcedzić. Następnie obrać je ze skorupek, pokroić w kostkę i wymieszać z ugotowanym wcześniej ryżem. Wymieszane składniki oprószyć szczyptą soli i przełożyć na talerz. Kiełbasę pokroić na porcje, przełożyć na ruszt rozpalonego grilla i grillować przez 5 minut. Po tym czasie ściągnąć ją z grilla, wysmarować pikantnym keczupem i dodać do całości. Wszystko posypać pokrojonym szczypiorkiem.

0 komentarzy

Podobne przepisy